Det händer mycket på två månader

Hej! Det var ett tag sen jag skrev nu. Tänkte ge er en liten sammanfattning på vad som hänt den senaste tiden. Vet inte om det är någon som fortfarande läser min blogg men, men. Har tänkt gå in här och skriva flera gånger men det har inte blivit av. Hur som helst har det hänt mycket de senaste två månaderna. Mer än jag kunnat ana.
 
För det första så har jag blivit vegetarian. Äter nästan helt veganskt hemma och är på väg att bli vegan på heltid. Vill dock påpeka att detta INTE har något med min ätstörning att göra. Jag har gjort det här valet av helt andra anledningar. Det känns som ett självklart val nu när känner till all fakta. Såg en föreläsning på youtube av den fantastiske Gary Yourofsky och detta var ett otroligt uppvaknande för mig. Förstår inte hur jag kunnat vara så blind innan. Nu när jag vet om sanningen ser jag världen på ett helt annat sätt. Men sanningen är bitterljuv, vissa dagar är det jobbigt och veta om allt hemskt som händer. Nog om detta, behöver inte skriva en hel bok.
 
En annan sak som hänt är att  jag har börjat äta allt mer. Ligger nu på mellan 1500-1800 kalorier om dagen. Helt utan ångest! Känns lite ofattbart faktiskt. Tror att ju mer jag ätit desto "normalare" har min hjärna börjat tänka. Känns som att det är jag som har tagit kontrollen och bestämmer nu. Det gjorde jag inte innan, då var ätstörningen inne i min hjärna och spökade. Tror att mitt val av att bli vegetarian har hjälpt mig snarare än stjälpt mig också. Mina föräldrar är/var väldigt skeptiskt inställda. Det tror att detta bara är en fas, att jag kommer få näringsbrist, inte tillräckligt med protein och så vidare. Vill dock bevisa för dem att jag klarar det här och en inte behöver kött för att överleva. 
 
Jag ska dock inte ljuga, det har det inte alltid varit lätt. Har ett flertal gånger känt för att svälta mig, hetsa och spy. Men har alltid då tänkt att om jag fortsätter som gjorde innan kanske jag fastnar för alltid. Jag kanske blir undernärd och bevisar då för mina föräldrar att de har rätt. Kanske tvingas till att börja äta kött igen osv. Detta har varit nog för att övertyga mig till att forstätta äta nyttigt och tillräckligt. 
 
Kan ju nämna att jag gått upp 5 kilo också. Inte så kul.. Var inte ens underviktig innan när jag vägde 50. Så nu är det ju riktigt illa. Världens fetto är jag. Hatar min kropp mer än någonsin. Som ni märker har jag fortfarande samma kassa kroppsbild och självuppfattning som jag hade innan. Men allt kan man ju inte få.
 
När det gäller skolan och min sociala fobi så har det gått sämre. Har knappt varit i skolan alls sedan efter höstlovet. Ångesten är obeskrivlig. Men har börjat jobba med KBT för det. Hoppas att det kan hjälpa mig något i alla fall.
 
Det var väl det hela. Tror inte jag kommer fortsätta blogga. Kommer ha kvar bloggen ändå. Kanske tittar in och skriver något senare i framtiden. Hur är det med er allihopa (om det är nu är någon kvar som läser)? Hoppas ni mår bra. Kram mina fina läsare <3